Jól síelni jó!

Minőségi síoktatás műanyagpályán, Veszprémben és környékén

Műanyagpályánk fekvése, kialakítása

Műanyagpályánk Szentkirályszabadján fekszik Veszprém, Balatonalmádi között félúton, a Sarolt Major és Lovasudvar területén, észak-keleti lejtőn Kilátással a Balatonra, szemben a Balatonakarattyai Magaspart. Hangoskodás kerülendő, a lovak megzavarásának elkerülése miatt.

Nem titkolt szándékkal, hogy a városi nyüzsgésből kiszakadjunk, vissza a természethez, lovakhoz, sporthoz…. Lehetőséget adva ezáltal, hogy a síelők kedvet kapjanak a lovagláshoz és viszont. Maga a műanyagpálya zsírúj, 25 méter hosszú, ami az első siklásokhoz, kanyarokhoz bőven elég, havon se oktatunk nagyobb területen az első pár alkalommal. Iskolánk az alapok helyes elsajátítására alakult, egyelőre felvonó nem kerül telepítésre, hiszen meg kell szokni a léccel való közlekedést, előre, hátra, jobbra, balra, fel, le, körbe, rollerezés, oldallépés, halszálka, korcsolyázás…. Még leírni is sok, nemhogy megtanulni.

Lejtése enyhe, 10-15 százalék, tanuláshoz ideális. Körbe van kerítve, a lurkók esetleges elkóborlásának elkerülése végett, illetve, hogy a kecskék ne egyék meg (mármint a pályát).

Kivilágított pálya