Jól síelni jó!

Minőségi síoktatás műanyagpályán, Veszprémben és környékén

Oktatóink

Az alábbiakban oktatóink rövid bemutatkozását, szakmai önéletrajzát olvashatják

Sütő Gábor 

49 éves vagyok, a síelést viszonylag későn kezdtem, 26 évesen Szlovákiai iskolai sí táborokban. Komolyabbra 8 éve fordult a dolog, az Eplényi sípálya korszerűsítése után, mikor szezonbérletes lettem évről évre. Nagy szerelem lett a sízés, főleg a carving technika amit az új „piskóta” sílécek elterjedése hozott be. Élen menni megtanultam snowboarddal is, aztán tanulni akartam, amit tett követett.

4 éve nekifutottam a síoktatói tanfolyamnak, ami nem volt kis kihívás, de sikerült. Véletlenszerűen a „Síkultúra” csapatánál végeztem, ahol egy alapjaiban más oktatási tematikát tanultunk meg (kezdtünk el tanulni), mint amin nevelkedtünk. Azóta is e szerint oktatok mintegy kísérleti nyúlként. Röviden összefoglalva bevált, alkalmazkodik az új felszerelésekhez, carving technikához, izület kímélőbb. Két éve lett lehetőség Ausztriában is (Praebichlben) elhelyezkedni egy helyi síiskolában, ahol egy hetes turnusokban oktatjuk az osztrák 5 – 12 év közötti gyerekeket (100 – 150 gyerek/hét). Most már csak havi egy-két erősebb héten megyünk segíteni, sokat tanultunk tőlük, inkább a barátság miatt. Illetve buszos sítúrákra is eljutok néha ha hívnak (pl. tavaly a székesfehérvári vízilabda utánpótlás csapat). Szóval mozgalmasan, szeretjük a kihívásokat.

Decembertől húsvétig havon, ősszel és tavasszal saját műanyag oktatópályánkon főállásban, hivatásszerűen, egyéni vállalkozóként folytatom az oktatói tevékenységet, szünnap nincs, de nem is kell. Kollégáimmal elhivatottak vagyunk, hogy az alapokat helyesen, következesen inkább lassan haladva tanítsuk meg, ezzel később éveket spórolva meg a rosszul berögzült technikák kiirtásával. Jól síelni jó, és biztonságos. Rosszul síelve is elfárad az ember, csak az élmény marad el. Tudom, hogy nem olyan nagy ördöngösség, és ebben akarok minden tanítványnak segíteni. Az évek alatt kapott biztatások, hálás tekintetek, riadtságból örömre váltó arcok, mind megerősítenek, hogy jó úton járok. Eljárunk minden év végén továbbképzésekre, más-más kiképzőkhöz, hogy rájöjjünk, mennyi mindent kell még tanulnunk, mielőtt a babérjainkon megpihennénk. Legyen ez a zárszó, nem akarom most a szót szaporítani, úgyis egész télen, „CSAK A SÍZÉS” -ről fogunk beszélni, videót elemezni, vitatkozni stb….

Szakmai előmenetel:

2013 OKJ Síoktatói alapvizsga Ski Cult tanfolyamán (Strong Base)

2013-től folyamatosan síoktatás egész szezonban Eplényi síiskola

2014 Síoktatók Magyarországi Szövetsége, tagfelvétel

2014 Praebichl Alpfox Osztrák síiskola 4-5 hét / szezon

2016 Bad Kleinkirchen síoktatás egy hét beugrás

2016 Második csillag megszerzése Kaprunban SMSZ-nél, IVSI kártya

2016 Műanyag sípálya nyitás Veszprémben

 

Tisztelettel: Sütő Gábor

Síoktatói mágneskártyák