Jól síelni jó!

Minőségi síoktatás műanyagpályán, Veszprémben és környékén

Miért műanyagpályás síoktatás Veszprémben és környékén?

Legelőször:

Veszprém mellett található az Eplényi sípálya, amely hóágyúinak köszönhetően egész télen nyitva van, helyet adva a havas sportoknak. értendő ez akár a mindennapi sportolásra is. Munka, illetve iskola utáni kikapcsolódásként, (stressz levezetésének), délután egy pár órás síelés ragyogó. Mi magunk a síiskola oktatói is így kezdtük. Munka után iránya az Eplényi Síaréna, este jó hangulatban, társaságban csiszoltuk a technikánkat hétről hétre. Persze, ha az anyagiak engedték mindenki megpróbálta Ausztriában zárni a szezont , valami nagyobb terepen. Hosszú évek tapasztalata azt mondatja velünk, hogy sajnálatosan kevés a környékbeli síző. Kevés gyerek, iskola, egyetemista jár ki, főleg, ha számba vesszük Veszprém lakosságának, oktatási intézményeinek számát. Tehát ez volt az első ok.

Másodszor:

A síelés oktatása, tematikája. Nagyon sok elrettentő példát látunk a hegyen: Mindenféle tudás nélkül elinduló ön és közveszélyes kezdőt elindulni a hegy tetejéről, aki a későbbiekben nem biztos hogy szeretni fogja a havat. Főleg gyerekek és nők vágják földhöz a felszerelésüket, hogy soha többé. Ők aztán nagy számban jönnek hozzánk segítségéért, de a kialakult félelmet már nagyon nehéz kitörölni.

Harmadszor:

Jól síelni jó. Mint mindennél, a síelésnél is nagyon fontosak az első lépések, csúszások, az Alapok. Saját tapasztalat, hogy a berögzült rossz technikák javítása iszonyatos munka és sokszor évek kellenek hozzá. Na ezt mind meg lehet velünk spórolni. Ez a kis „mű sípálya”, amiben gondolkodunk, ragyogóan megfelel az alapok lerakására, az első siklás élmények biztonságos, félelem nélküli megszerzésére. Hosszú évek oktatás tapasztalata alapján tudjuk, hogy pár foglalkozás alatt, el tudjuk a tanítványokkal sajátíttatni, az első kanyarokat, beállítani a helyes súlypontot (nagyon fontos), megszokják, hogy síeléskor hosszabb a lábuk. Nyilvánvalóan persze a havon síelésért tanul mindenki, és ezt itt helyben tudja megtenni aki eljön, hogy mire a szezon elkezdődik, csak csúsznia kell. Először persze havon is csak tanuló, lankás páyán, de már valamiféle lécbiztonsággal, jó kanyarodási technikával. Itt emelnénk ki, hogy a síelés és persze a síoktatás is sokat fejlődött az elmúlt évek során. Bejöttek e carving sík és síelés. Más dimenzióba került ezáltal sport. Sajnos azt látjuk a pályán, hogy kevesen tudnak élni a lehetőséggel, és ami fontos nemcsak itthon, hanem külföldön is. Ez lenne a mi feladatunk oktatóknak, hogy ezt a világot: a kanyar élményét minél több embernek átadjuk. Azt szoktam mondani olyan mint a motorozás, csak esés után elég magad leporolni.

Negyedszer:

Viszonylag könnyű dolgunk van síiskolánk indításánál, mert rengeteg példa van előttünk, a már üzemelő műanyagpályák már megszerzett tapasztalatai birtokában. Illetve látjuk, hogy van létjogosultságuk.

Oktatás képekben

Mindenki számára bizotsított a jó hangulat és a felszerelés
Jó kapcsolat kialakítása után, ismerkedés a felszereléssel
Jó kapcsolat kialakítása után, ismerkedés a felszereléssel
Izgalom az első csúszás előtt
Csoportosan nagyobb az élmény
A legfontosabb a helyes súlypont beállítás - Macskaköröm - Síelő alaptartás
Pörgés a pályán

Elérhetőségek

Telefon
Cím
Petőfi Sándor u. 28, Szentkirályszabadja 8225
Cím leírás
Szentkirályszabadján a közlekedési lámpánál befordulni, egyenesen lefelé, a polgármesteri hivatal után a magtárnál balra, de ott már ki lesz táblázva. A lámpától ez kb. 500m.